• Uitslag 19 september 2023
  
 • Afsluiting winterseizoen 2022/2023

  Dit jaar hebben we de afsluitende wedstrijd van het winterseizoen op onze eigen golfbaan gehouden. Het spande er nog om of iedereen wel mee kon spelen omdat het ’s nachts had gevroren, waardoor de baan vroeg in de ochtend niet vrijgegeven kon worden voor trolleys en buggy’s. Gelukkig ging alles weer open rond 10.00 uur.

  In samenwerking met Frank Bleeker waren de voorbereidingen getroffen, startlijst gemaakt, tweary’s en neary’s bepaald en de te winnen prijzen, die door Golfbaan Waterland ter beschikking gesteld zijn, uitgestald.

  Na het nuttigen van een kop koffie en een punt heerlijk appelgebak ging iedereen de baan in. Het weer was ons gunstig gezind. Weliswaar was er een koude noordwestenwind maar de voorspelde regen kwam pas nadat iedereen van zijn ronde was teruggekeerd. We hadden door de baan een aantal uitdagingen meegekregen in de vorm van neary’s en tweary’s. De tweary op hole 10 bleek voor ons niveau golfers te moeilijk.

  Tijdens de borrel en begeleidende hapjes konden de winnaars in de diverse categorieën bekend gemaakt worden en de prijzen uitgereikt.

  Het 3-gangen diner was door de nieuwe kok bereid en dat viel bij iedereen goed in de smaak. Zo kon iedereen na deze sportdag met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

  De prijzen van deze dag en het klassement.

  Dames
  1e prijsJoke Kok39 punten
  2e prijsCisca Hollander33 punten
  3e prijsJanetta Bos33 punten

  Tweary            hole 2            Paul Olsthoorn

  Neary              hole 8            Geert De Gendt

  Heren
  1e prijsRuud v d Hoeven35 punten
  2e prijsHans Berens35 punten
  3e prijsDirk Bosgra34 punten

  Tweary            hole 10            te moeilijk voor ons niveau

  Neary              hole 16            Jan Mens

  Algemeen Klassement

  1e prijs Henk Touw                134 punten

  2e prijs Hans Berens              132 punten

  3e prijs Thieu Steijvers           131 punten

  Dit was een verrassende uitslag omdat Henk er zelf niet kon zijn en er dus geen punten meer bij kreeg. Zijn rivalen hebben hem dus niet kunnen kloppen. De wisselbeker is dus voor Henk.

  Een goed begin van het diner

  De Birdie Kampioen 

  De Birdie kampioen is wederom Paul Olsthoorn, met 9 gemaakte birdies dit winterseizoen. De nieuwe trofee is in bestelling en wordt hem te zijner tijd uitgereikt.

  We zijn benieuwd naar deze nieuwe vogel

  Wim Bax kreeg voor zijn niet aflatende inzet voor het bijhouden van het klassement en de DOC-site een cadeaubon.

  Na de prijsuitreiking bedankte Cisca den Hollander het DOC team voor het elke week organiseren van de DOC wedstrijd ongeacht de weersomstandigheden.

  Link naar nog meer foto’s