• Uitslag 18 juni 2024
  
 • Einde Winterseizoenswedstrijd DOC 2023/2024 op  dinsdag 9 April jl. 

  De laatste wedstrijd van het winterseizoen zit er weer op! We hebben gespeeld op het thuishonk: Golf Waterland/ Waterlandse Golfclub.  

  Het beloofde een spannende eindwedstrijd te worden.  Maar liefst 6 spelers maakten kans op de eindzege… Zeker met de verdubbeling van de eindscore in deze laatste wedstrijd. 

  Ook bij het Birdie-klassement was de speler die 2 april op de 1e plek stond niet zeker van de overwinning. Het verschil was
  hier slechts 2 birdies met de 2e plaats…

  Het deelnemersveld bestond uit 40 golfers en hiervan genoten er 37 van de ‘Shared Dining’ in Restaurant ‘Landwater’. Dit betrekkelijke nieuwe systeem van ‘serveren’ zorgde na afloop van de wedstrijd voor nog meer saamhorigheid en wisselwerking. En het eerste drankje dat we tijdens dit diner van het bestuur van de ‘Waterlandse Golfclub’ kregen aangeboden, droeg hier zeker aan bij.

  Voor het zover was, moest er eerst nog gespeeld worden. Manager Sonny Buter en zijn team hebben ervoor gezorgd, dat niet alleen alles op culinair gebeid tot in de puntjes verzorg was, maar ook dat Neary’s en Tweary’s, voor zowel dames als heren, op de goede holes in de baan waren geplaatst. Zo ook dat de prijzen: Vouchers, voor de overall winnaar en dagprijzen voor de dames en heren en flessen wijn voor de winnaars van de Tweary’s en Neary’s, de beste 9 holes speler en uiteraard een grote Bridie voor de overallwinnaar in deze categorie, waren geregeld.

  Na ontvangst met Koffie/ thee en traditioneel: Appelpunt met slagroom, ging de 1e flight om 11.40u op hole 1 als 10 van start.

  Het was een zeer bewolkte dag, met flinke windstoten en in de staart van de wedstrijd nog enkele korte, flinke buien. Maar ondanks dit typische Hollandse weer, liep alles perfect. En werd mede verzacht door de verrassing die ons, in de oversteekt naar hole 4 en 11, in de baan te wachten stond. Babbet en Felicia, trakteerden, voor wie wilde, op wijn, bier, fris en een zeer smakelijke vis-sandwich. Werd zeer gewaardeerd!!

  Tegen 16.00 uur was iedereen terug op hole 19, de perfecte timing voor een welverdiend drankje vergezeld door bitterballen.

  Nadat alle kaarten gecontroleerd waren met de ingevoerde scores op Golf Genius, konden we met de hulp vanuit de residentie van Wim Bax, hij was helaas niet van de partij, de einduitslag van de ‘Overall winnaars’ van het afgelopen winterseizoen bekend maken. Plus de winnaars van de: dagprijzen 9 en 18 holes, Neary’s & Tweary’s – dames/heren- en de behaalde bridies.

  Dames
  1e prijsFenna Ridderbos36 punten
  2e prijsMarja Groot33 punten
  3e prijsMarianne Feenstra33 punten
  Neary
  Hole 4Marijke Vlieger
  Hole 16Marja Groot, Kris van Tienen
  Heren
  1e prijsHenk Touw35 punten
  2e prijsJeroen Haak34 punten
  3e prijsPeter Wijte32 punten
  Tweary
  Hole 2Peter Witteman
  Hole 11Els Olsthoorn, Jeroen Haak

  Algemeen Klassement

  1e prijsRuud van der Hoeven86 punten
  2e prijsDirk Bosgra85 punten
  3e prijsRonald Verstraten83 punten

  Een goed begin van het diner

  De Birdie Kampioen 

  De Birdie kampioen is Kris van Tienen met 7 gemaakte birdies dit winterseizoen. 
  Frank Egas  maakte 1 Bridie, maar bleef op de 2e plek met 6 Bridies. 

  De nieuwe vogels

  Birdies
  Hole 1Peter Witteman
  Hole 16Frank Egas
  Hole 17Jan Spel
  Winnares 9 holes
  Elisabeth de Wit18 pnt

  Tot slot, bedanken we Wim Bax voor zijn niet aflatende inzet, voor het bijhouden van het klassement en de DOC-site!! 

  Wij kijken terug op een geslaagde dag, tot komende dinsdag!  Mede namens Thieu en Joke. 

  Fenna  

  voor de hele collectie foto’s klik deze link en blader door de foto’s